Pepparbiff på älg

Det är alltid kul att få prova nya recept! Eftersom  man så gott som enbart äter älgkött är jag alltid tacksam för nya tips på tillagningssätt för att kunna variera vardagsmaten.

Biffar
(4 personer)
500g älgfärs
1 ägg
1dl vatten
1 msk potatismjöl
2 msk smör
Salt, rosepeppar, svartpeppar (ca. 1 1/2 tsk av varje)

Sås
1 tärning köttbuljong i 1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 tsk fransk ljus senap
3 krossade enbär
1 msk sojasås
1 msk vinbärsgelè
Salt och peppar

Börja med såsen.
Blanda buljongen, creme fraiche, senap, enbär och soja sås. Låt koka upp i en panna med högkant. Tillsätt gelè och smaka av med salt och peppar.

Under tiden såsen kokar snor du ihop biffarna. Blanda färsen med ägg, vatten, potatismjöl och salt. Forma till biffar, strö peppar på bägge sidor och stek sedan på medelvärme ca. 3minuter på varje sida (jag brukar steka dem lite till). Ta upp biffarna och vispa ur pannan med lite vatten. Häll skyn i såsen. Lägg ner biffarna i pannan med såsen och låt koka några minuter. Strö sedan över lite finhackad persilja. Servera med potatis (i någon form) och sallad. Enkelt och gott!

 

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s