Fredagkväll i elljusspåret

I morse då jag kom hem var jag så trött. Jag satte mig på vedlådan när jag lagt in ved i kaminen och funderade länge på om jag skulle orka gå en promenad eller om jag skulle krypa till kojs. På vedlådan räknade jag ut att jag hade lika långt till hallen och ytterkläderna som jag hade till sängen och Bobba fett (min kudde, se tidigare inlägg) åt andra hållet. Tillsist bestämde jag mig för att gå min promenad som jag brukar. Det är ju trots allt en av dagens ljuspunkter och har jag skippat den någongång har jag alltid ångrat mig sen.  Och vilken tur att jag tog mig i kragen, det var helt underbart ute. Dajna och Fajta var glada att få komma ut och Tjorven följde efter oss en bit. Det var ett otroligt fågelkvitter och jag såg ett tiotal orrar som flög upp från en dunge björkar samt en ekorre som kilade tvärs över vagen med en kotte i munnen. När jag kom hem igen kändes det dubbelt så härligt att få lägga sig. Sov.

Kändes trist att jag missade min farmors mosters begravning idag, hon blev över hundra år gammal. Jag träffade henne ett par gånger och det var en riktig krutgumma och hon berättade många fascinerande och intressanta händelser från hennes ungdom.
     Nils bjöd på pizza när han kom från jobbet och sedan åkte han upp till deras jaktkoja för att sova där. Han ska vittja fällorna imorgon (undrar just om det kommit någon mård i de nya fällorna vi satte upp förra helgen). Själv packade jag skidorna och körde (vilken lyx att ha bil igen!) hem till byn. Min yngsta syster och hennes kille är hemma hos våra föräldrar och hälsar på. Syster hade köpt Larz Kristerz nya cd till pappa och spelade den förfullt. Vi tog oss en bugg i köket innan jag for ut i spåret :). Åkte endast 7.5km och hade mer än nödvändigt bakhart men det var skönt ändå. När jag gick till elljuspåret kunde jag inte låta bli att undra hur många det kan vara som tillbringar en fredagkväll i skidspåret…jag mötte då ingen.
Sedan hem igen, snabb dusch och iväg till arbetet.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s