Gjutarkurs i Golisen

Igår målade jag grundolja på en massa bräder som vi ska ha till huset. Över sex meter långa är de. Nils högg virket i vintras och brädorna sågades på ett sågverk som en arbetskollega till honom har. Tydligen så  fanns det inte att få tag på brädor som var så långa på sågverket i Vilhelmina.  

På kvällen var jag på kurs i Golisen hos Britta. Jag åkte dit efter middagen hos farmor. Vi fick bland annat lära oss hur man gjuter av rabarberblad och gör krukor och andra fina saker av betong. Jag gjorde två rabarberblad och på torsdagkväll har vi träff igen och då får jag se hur resultatet blev.  Det ska bli spännande! Britta visade oss även hennes fina kycklingar och växthus. Jag och den andra kvinnan som var med på kursen fick varsin gurka. Det var hur god som helst, stor skillnad i jämförelse med de man köper.


Först av allt byggde man upp själva "skålformen" av en sandhög och la dit rabarberbladet.


Sedan var det bara att klappa ut betongen. Det svåra var att veta hur tjockt lager man hade lagt på, det skulle vara ca. 2cm tjockt på alla ställen. Man ska också platta ut lite i botten så att det kan stå stadigt. Sedan lade vi över en sopsäck som skydd mot ev. regn. Sen ska cementen "brinna" i minst två dagar innan man kan lossa det från rabarberbladet. Hur det blev får jag se på torsdag.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s