Hundutställning i Lycksele

Igår var jag och pappa på hundutställning i Lycksele. Jag hörde någon nämna att det var kring 240 hundar anmälda till utställningen, men jag vet inte säkert. Själva hade vi otur eftersom Koivo haltade och därmed inte kunde bedömmas. När vi kom hem så upptäckte vi att han hade skurit upp en trampdyna, inte konstigt att han hade ont. Det är egentligen en hel historia bakom den hunden. 

Klövkampens Koivo, S17611/2006

Koivo är född -06 och är en avkomma ur Klövkampens Hindra och Stormyrans Arro. Han såldes som valp men ifjol vinter kring jul omkom hans husse i en husbrand. På så sätt kom Koivo tillbaka till oss med poliseskort. Från början var han väldigt osäker på sig själv och ville gärna morra och protestera. Hans tidigare husse hade troligtvis låtit hunden bestämma. Det var mycket jobb innan Koivo blev lugn och trygg. Numera är han lugn och väldigt snäll. Han är en stor och reslig jämthundshanne men när han ställdes ut i Åsele upptäcktes ett bettfel. Domaren dömde det som ett underbett men det har senare visat sig vara ett omvänt saxbett, vilket är väldigt ovanligt men inget diskvalificerande fel. Anledningen till varför pappa ville ställa ut honom en gång till var för att kunna starta honom på jaktprov i höst, då Koivo har bra jaktliga egenskaper. Han är ingen avelshund på grund av bettfelet, men för kenneln är det alltid positivt med en pris på jaktprov på en av våra hundar. Nu gick det ju som det gick igår 🙂

Vi såg många fina hundar på utställningen. Men när hundarna i championklassen går in i ringen så ser man att det är så en ståtlig jämthundshanne ska se ut. Det var tre hundar i den klassen: Zacko, Tric och Miro.


Zacko S41679/2004 Ägare: Axel Israelsson, Lycksele. Zacko parades Fajta med 07 och är bland annat är Stalos pappa.


Tric  S26244/2006 Ägare: Peder Wahlberg, Umeå. Tric blev bästa hanhund igår. Vi parade Tric och Hindra -08. Det är rätt imponerande att Peder Wahlberg har haft tre generationer dubbelchampion på rad. Trics far, Trätarmyrens Mac är  bland annat far till min Fajta och Klövkampens Miro.


Klövkampens Miro S25277/2007. Ägare: Lars Nilsson, Lycksele. Han är endast 2 1/2 år gammal och redan dubbelchampion. Miro är en helbror till Fajta men ur en senare kull. 

Efter utställningen åkte vi och tittade på två valpar ur Fajtas senaste kull och jag såg många likheter med Tilly. Sedan var vi förbi Kjell Abrahamsson i Pauträsk och tittade på Nero och Mira. Framför allt Mira tyckte jag var väldigt fin.


Klövkampens Mira S25282/2007 (helsyster till Miro)

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s