Eka Swingblade

Denna kniv fick jag då jag fick priset som årets ungdomsjägare år 2007.  Jag kan varmt rekommendera den. Kniven behåller bettet bra och likså buköppnaren. Dessutom är det väldigt praktiskt att både ha kniv och buköppnare i ett. Ju mer funktionella grejerna är som man har med sig, dessto färre saker behöver man. Eka är ju dessutom känt för den otroliga kvaliten på knivarna.

För ett par år sedan hade jag skjutit en älg och skulle ta ur den. Jag var ensam ute så det var bara att köra igång. Med hjälp av kopplet och lite slit så fick jag älgen i hyftsat läge. När jag skulle rista upp magen gjorde jag som vanligt. Jag stoppade in vänster handen under älghuden och bukhinnorna och sedan lät jag kniven vila på handflatan med eggen uppåt samtidigt som jag förde kniven. På detta sätt säkrade jag vommen. Inga problem. Men min blodiga högerhand glätte mot skaftet och vips så slant jag och tummen trycktes ned rakt på knivbladet. Jag ryckte snabbt åt mig handen och hann se en djup skåra innan blodet strömmande till. Med blödande tumme kom jag att tänka på att jag inte hade det minsta slags förband med mig. Tills jag kom ihåg att jag minsann hade papper och isoleringstejp i ryggsäcken. Med en väldigt snygg omläggning fick jag stopp på blodet och fortsatte med arbetet att ta ur älgen. Ärret på högertummen har jag fortfarande kvar.

Numera använder jag alltid buköppnaren då jag tar ur en älg, det är väldigt smidigt och det finns ingen risk att jag ska skära av mig tummen igen. Men sjuksköterska som jag är har jag numera alltid med en liten första förbandsutrustning. Man vet aldrig när det kan behövas. Läs mer om Eka swingblade här.


Min specialtillverkade Eka swingblade. Jag tycker den är vacker och framförallt väldigt funktionell.


När jag fick kniven så var mitt namn inristat på bladet.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s