Kylig helg

I fredags åkte jag ut med hundarna en sväng i kylan, och visst bet det ordentligt i kinderna när jag väl var hemma. Lördagen blev en rätt lugn dag, vi hade tänkt oss ut men Nils fick ändrade planer. Han skulle följa med några och titta på en gråhund och då åkte jag upp till farmor istället. Jag håller på att lära mig sticka hennes sockar och det är ju hälsteget som är det svåra. Men det går bättre och bättre och snart har jag nog stickat mitt första sockpar 🙂 Sen kokade jag och Svenne enrisdricka (enedricka), jag har inte smakat ännu men jag hoppas att det blev bra.

Igår var vi ute och kollade mårdfällorna. Ingen mård i fällorna var det men vi såg några spår i skogen. Det var riktigt kallt och det hade kommit ordentligt med snö däruppe. Riktigt kall pudersnö som virvlade upp som ett damm kring oss. Den är besvärlig denna typ av snö eftersom har man otur kan den få skotern att ”skära” och den sätter sig överallt. Jag och Nils såg ett tag ut som snömonster eftersom vi var totalt täckta med snö. I minus 22 grader och snålblåst blev det ordentligt kyligt. Jag tog endast några få kort eftersom det nästan gjorde ont i fingrarna av kylan.

Toppjakten är nu slut och jag kan väl sammanfatta den som rätt snöplig för min del, även fast jag hellre skjuter fågel för trädskällare 🙂 Men det är ont om tjäder i markerna. Jag hoppas på gynsamma förhållanden för en bra föryngring i år. 


Ingo och Stalo i fredags


Ripornas framfart i björkriset


Tomma fällor


Mycket snö i skogen. När jag hoppade av skotern sjönk jag ner till höfterna.


Ekipaget. Varje gång vi stannade var det till att sopa av skotern och skaka renskinnet.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s