Hermanssons låda

Stort tack till Monika H för receptet!

Hermanssons låda
Köttfärs (har bara provat med älg, och det blir bra!)
Lök
Salt o peppar
Krossade tomater
Potatis
Grädde/ gräddmjölk

Bryn löken, stek köttfärsen och krydda.
Skala potatisen och riv den grovt (typ Jansson-modell)
Varva potatis, köttfärs och krossade tomater i en smord ugnsform.
Sista lagret är potatis. Häll över grädde så det nästan täcker, in i ugnen 200 grader tills potatisen är mjuk. Tar nog en timme minst, brukar bero på vilken form man har och vilken sorts potatis. Man får lägga över med lock eller folie om det blir för mörkt på ytan. Gott med inlagd gurka!

Till 400-500 gram köttfärs räcker en burk krossade tomater och en 3 dl grädde plus litet mjölk. Då räcker det till 6 personer ca. Potatis får man ta på ”känn”.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s