Ingers magra älglåda

Detta recept hittade jag för ett tag sedan. Det är enkelt, gott och nyttigt. Perfekt vardagsmat! Den går lika bra att göra i en större gryta (som man kan steka i) eller en traktörpanna. Älgfärs går att variera i det oändliga och jag blir alltid glad när jag hittar nya recept.

2 gula lökar
7-8 medelstora potatisar
1 1/2 paprika
1 msk margarin
600g älgfärs
2.5dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 grönsaksbuljontärning
1 brk krossade tomater
2 msk oregano
salt och pepppar

Gör så här:
Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs lök och köttfärs i matfettet. Späd med vattnet och smula ner buljontärningarna. Tillsätt den skivade potatisen och de krossade tomaterna. Låt koka under lock i ungefär 10min. Tillsätt sist paprikan, krydda med oregano, salt och peppar. Låt puttra på svag värme tills potatisen blivit mjuk. Klart!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s