Ekologiskt vanvett

Jag har fått en kommentar av en person som kallar sig ”skogsöga” angående vargjaktsdebatten och jag tycker den var så bra att den får ett eget inlägg så att fler kan läsa.

Jorden dignar av överansträngning och man skövlar regnskog för att producera soja. Även gifter används i samband med denna produktion. Vidare konstgödslas våra åkrar för att öka foderproduktionen till våra köttfabriker, gris och höns. Konstgödsel rinner ut i havet och orsakar algblomning. Nyligen hade vi larm om dioxin i griskött. Gifter och hormonrester har även hittats i kyckling. Vilt och ren är exklusivt och betingar ett flera gånger högre pris än kyckling och gris. Vilt är helt ekologiskt och produceras utan gift eller konstgödsel.Viltet producerar enligt mina beräkningar ca 25 miljoner kilo kött varje år. Vid fullpredation av varg blir endast 2 av tio älgar 1 år. En stor del tas som späda kalvar. En fritt växande vargstam kommer att ta hela det biologiska överskottet, detta är naturens lag. Att vi människor väntar tills sept-okt att beskatta älg leder till en stor köttproduktion. En sund beskattning av fritt levande djur av hög kvalitet. Mat utan konstgödsel börjar bli bristvara. En stor vargstam skulle även kraftigt försvåra naturbetesdrift som förespråkas av SNF. En något märklig logik när de samtidigt vill ha en mångdubblad vargstam.Det är en illusion att en mångdubblad vargstam skulle skona betesdjur. Att producera naturkött i konkurrens på världsmaknaden med hjälp av stängsel och jättehundar som skall försvara djuren är naivt. Vår moder jord bör behandlas varsamt och ej pressas för hårt av konstgödsel och gifter. Man kan ofta se vargvänner ondgöra sig över att vi jägare skjuter älg som borde bli vargmat, argumentet är då att vi människor ej behöver jaga för att överleva. Människan kan ej överleva utan vad naturen ger,moder jord föder oss därför måste vi vara rädda om henne. Sverige hade aldrig kunnat uppodlas utan kontroll av rovdjuren. En värld där varg skall sättas före oss och våra barn, där varg skall få det dyra exklusiva köttet och vi den billiga massproduktionen är ekologiskt vanvett.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s