Älgryta med ädelost och zucchini

100g ädelost (kvibille)
500g älgkött
2msk tomatpure
1dl grädde el. creme fraiche
2 st zucchini
1-2msk soja
1 buljongtärning
2msk vetemjöl

Gör så här:
Tärna köttet och bryn i stekgryta. Slå i vatten så att det täcker köttet, tillsätt buljongtärningen. Skumma ytan och låt det sedan koka tills köttet är mört. Koktiden beror på vilket kött som används men beräkna minst en och en halv timmes kokning. Tillsätt sedan tomatpuren, soja och grädde. Smula ner ädelosten och rör ner i grytan. Skär upp zucchinin i halvmånar och lägg i. Koka i ungefär fem minuter. Zucchinin ska inte vara mjuk och inte för hård. Smaka av. Red ev. av grytan med lite vetemjöl eller majsstärkelse om det behövs. Servera med ris och sallad. Detta recept fick jag av en av mina vänner och gillar man ädelost är det riktigt gott!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s