Viltmat.nu

Passade nog fick jag precis efter att jag lagt ut receptet igår ett mail som handlade om en ny sajt som invigs idag. Den heter viltmat.nu och är en sida som innehåller så gott som allt man behöver veta om viltkött. Där finns bland annat aktuell information om hantering och tillagning och goda recept. Viltmat.nu är en del i flera viltmatsprojekt som ska bidra till en bättre marknadsföring och distrubition av viltkött. Jättebra intiativ tycker jag! Nedan kan ni läsa pressmeddelandet om sajten.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson inviger idag  www.viltmat.nu , en ny sajt för alla som vill laga vilt, äta vilt, sälja vilt, köpa vilt, hantera vilt eller bara vill veta mer om viltkött.
– Det finns ett stort intresse för att äta nyttigt och ekologiskt och då är viltkött bland det bästa man kan äta, säger Torsten Mörner, ordförande i Svenska Jägareförbundet som står bakom satsningen på viltmatsajten.

På viltmat.nu finns fakta om hela kedjan från skottet till tallriken.  Här kan man få recept på vilträttter, hitta tips till jägare som vill sälja vilt och fakta till butiker och restauranger.
– Målet är att fler ska få chans att smaka svenskt viltkött, säger Torsten  Mörner.

Jaktsäsongen har precis börjat och snart kommer det finnas gott om viltkött i butikerna. Cirka 4 procent av allt kött som äts i Sverige är viltkött, vilket är cirka 16 000 ton viltkött.  Älgen står för den största andelen viltkött men det är vildsvinet som ökar mest.Enligt en Sifo-undersökning vill cirka 60 procent av alla svenskar äta mer viltkött.
   På viltmat.nu kommer man även kunna följa flera projekt som syftar  till öka intresset för viltmat och stimulera den lokala marknaden. Projekten drivs inom ramen för Sverige – det nya matlandet.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s