Trädskällarjakt

För första gången sedan Klara föddes har Nils och jag gjort något tillsammans, bara vi två. Det regnade ordentligt i morse men som tur var kunde Klaras farmor ställa upp på eftermiddagen när det klarnat upp och då begav vi oss ut i skogarna. Vi hade en riktigt fin eftermiddag tillsammans och det blev tre tjädrar. Nils sköt två och jag en. Bitzi är en nio år och börjar bli till åren men än är det krut i henne. 
    Dajna jagade hela dagen igår och därför fick hon vila idag. Hon är inte lika duktig som sin mor Bitzi och polletten har inte riktigt trillat ner för henne ännu. Vi har skjutit några tjädrar men hon har en tendens att bryta innan man hinner fram för att skjuta och dessutom tycker hon att lämmel smakar alldeles förträffligt gott. Men det finns mycket fågel i skogarna och nu under uppehållet är det henne vi kommer att satsa mest tid på.

Nils har investerat i ett nytt pipset till Tikkan och numera är det kaliber 6,5 på kulpipan. Perfekt fågelbössa och precisionen är väldigt bra.

Jag och Bitzi

Nils sköt denna ungtupp på första skallet.
Själv sköt jag en höna.

Nils väntar på att Bitzi ska börja skälla och snart så. Vi smyger på vartannat ståndskall och nu var det hans tur.


Fin höna ur årets kull blev sista resultatet.

Bitzi håller bra fart i skogen.

5 tankar på “Trädskällarjakt

  1. Så roligt med en så lyckad jakt 🙂 Pappa hade finnspetsar tidigare och ibland blir jag lite sugen på att ha en skällande hund också, då det kan vara lite för svårt med en stående i skogen. Men man ska ju ha tid också, men kanske i framtiden. Jättefina bilder från jakten 🙂

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s