Länktips!

Vår vän Ted besökte oss för inte så länge sedan och bland annat jagade han tjäder i två dagar tillsammans med Nils. Hur det gick kan ni läsa på hans hemsida Moharens Kennel. Ted är för övrigt en skicklig jägare med duktiga hundar, datakonsult, frilansar som journalist för jaktjournalen och är även utställningsdomare. Mycket jakt och hundprat blev det när han var här med andra ord!


Foto: Ted Karlsson

6 tankar på “Länktips!

 1. Roligt att det har gått bra på jakten! Själv skall jag ut nu från fredagsmorgon till söndagskväll. Blir kvar i kojan, så det skall bli skönt och avkopplande ❤ Tack för förfrågan om att du vill para tiken din med min Thai. Tycker det är synd att du inte jaktprovsmeriterar henne, nu då hon visar sig vara så duktig (= Du är välkommen att höra av dig igen, om du har fått nån merit på henne, så kan vi titta på det (= Du borde även kolla patella och tandstatus, det är ett krav av avelsrådet. All parning som jag gör på Thai kommer jag att göra genom SSF:s avelsråd. Ha en fin dag. Kramen!

  • Hej Miranda!
   Vi kommer troligtvis inte att hinna jaktprovsmeritera henne nu i höst. Eftersom Nils jobbar på veckorna och jag är hemma med Klara. Det är endast på helgerna vi kan jaga och då är det älgjakt som gäller eftersom vi inte skjutit fullt ännu och det känns viktigt för mig att jaga in Vilda. Dessutom vill Nils fortsätta att meritera Stalo. Men Nils var ute med Dajna för nån vecka sedan och fick skjuta och själv har jag också varit ute en dag när vi hade barnvakt och sköt då en fin tjädertupp efter ett bra hundjobb. Ska skriva mer om den jakten och Dajna i ett inlägg sen.
   Men vi har pratat med andra hanhundsägare så det löser sig nog om vi tänker para henne. Men om vi lyckas meritera henne så vore en parning med Thai intressant i framtiden, han verkar vara en fin och duktig hund med bra stamtavla. Tycker att du gör helt rätt i som följer rekommendationerna från SSF:s avelråd. Ha en fin dag du också!

   • Jag förstår (= Det finns tyvärr alldeles för få timmar på dygnet )= Krama Klara och klappa vovvarna (= Ha en fin helg!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s