Stora tutt-koket

Klara började faktiskt inte med tutte förrän hon var 1 1/2 år trots att jag försökte få henne att ta napp rätt länge när hon var mindre. Helt plötsligt skulle hon bara ha den efter att ha sett en annan liten flicka med tutte. Det är smidigt med tutt men det kan också vara rätt frustrerande. Om den glöms -ve och fasa! Och minst tjugominuter varje dag går år till att leta dessa små tuttar som har en benägenhet att försvinna på de mest underligaste ställen. Till och med Svenne och pappa är varit engagerade i nappjakt.

Varje måndag brukar jag och Klara ha en egen tuttjakt. Då gäller det att hitta så många som möjligt och lägga dem i kastrullen. För då är det dags för det stora Tutt-koket! De blir ju rätt smutsiga napparna. Egentligen kanske man ska koka dem oftare. Men vi nöjer oss med att skölja av dem ordentligt när de legat på golvet och sen tutt-koket en gång i veckan på det.

IMG_4150

Dessa åker ner i grytan idag. Den snyggaste tutten i gängen har Klaras moster Lotta gett henne. Det ser faktiskt oerhört komisk ut när Klara använder den!

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s