Dataspelande och internet

Trot eller ej så har jag spelat lite dataspel i ynge dar. Då var det Civilization, Tetris och Settlers som stod högst på listan men även Might and Magic tyckte jag var kul. När vi fick dator i familjen spelade vi som galningar faktiskt. Jag glömmer aldrig det där hemska spelet DOOM när man var någon gubbe som hade ihjäl en massa ruskigt otäcka monster som jag drömde mardrömmar om. Som tur var hade vår superdatakunnige kusin som installerat spelet också gett oss alla fuskkoder. Hade vi inte haft den där koden som gjorde oss odödliga hade jag aldrig vågat spela. Lejonkungenspelet blev jag så bra på att mina syskon brukade be mig klara av den svåraste banan åt dem. Och vi blev experter på att sortera fisk och skjuta isbjörnar med muspekaren i Backpacker.

När vi fick internet brukade jag koppla upp det tjutande modemet och sen bara stirra på den där ikonen som för runt, runt. Då trodde jag nämligen att jag surfade på internet, för det hade jag ju hört att det skulle vara något alldeles speciellt. Men jag tyckte att det var oerhört tråkigt faktiskt. När jag blev lite äldre och jag kom på vad internet var till för blev jag bland annat flitig på att ladda ner musik från Napster. Då var det helt lagligt! Där lärde jag även känna en massa människor från alla möjliga olika länder som delade med sig och gav tips på bra musik. Jag kom också på att jag kunde spela shack online vilket var riktigt kul.

Numera när jag får tid över brukar jag ägna mig åt Betapet eller Sudoku när jag har tid att slå ihjäl, vilket inte är ofta. Datorn och internet ett fantastiskt verktyg och kommunikationssätt. Aldrig för har så mycket information flödat så snabbt och lättillgängligt! Fördelarna med internet övervägar helt klart och jag är tacksam över att våra föräldrar tidigt köpte en dator, för det har jag haft mycket nytta av. Men ibland kan jag undra om inte våra liv blivit lite för virtuella. Just det är något jag känner att jag inte vill känna för min egen del. Livet är för kort och för värdefullt för att ägna allt för mycket tid åt bloggande, dataspel, statusuppdateringar på facebook, twitter m.m. För min egen del är det utanför skärmen det viktigaste och verkliga finns och allt behöver inte dokumenteras och delas. Men ibland känns det himla kul att vinna ett parti i Betapet när barnen sover och man har tråkigt och det är jättekallt ute!

Hittade en bild på det där hemska spelet…Huvva!

3 tankar på “Dataspelande och internet

  1. Det är lite kluvet med allt digitalt. Jag kan känner tacksamhet över att det inte fanns när jag var barn. Alla dessa bilder och klipp som barnen numera söker fram och utan dröjsmål tar sig in i deras huvuden. När de lägger ut bilder, klipp och taggar varandra ständigt påpassade och mobbningen tar digital form. På sin höjd fick jag några obehagliga upplevelser via videofilm och tidningar. På den tiden man kunde vara ute en hel dag och leka utan kontroll av telefoner, gps-övervakning, eller incheckningar via Facebook. Men Internet går inte att tänka sig att vara utan numera. Där finns fantastiska möjligheter och kontakter för dem som förmår att känna källkritik och empati.

  2. Pingback: Alla jaktbloggar i Sverige | Trikinprov.se

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s