Mård i fällorna

Nils har haft ännu en lyckad fångst. Det var -30 på morgonen men det blev mildare fram på dagen. Denna gång blev det fyra fina mårdar. Totalt har det nu blivit nio mårdar, det är många räddade tjäder- och orrkycklingar.

P1030382En av mårdarna.

P1030383Det var gott om järvspår på skogen

P1030373 En järvdödad ren. Rovdjuren och korparna har haft kalas.
P1030380Gamla Bitzi fick följa med, bägge finskspetsarna älskar att åka skoter.

6 tankar på “Mård i fällorna

    • Vi kommer att skicka iväg dem på beredning, jag skulle gärna prova att göra det själv. Men vi har så mycket att göra så det kommer inte att hinnas med. Men om du testar så ser jag fram emot att få läsa om det 🙂

  1. Det där är inte järvspår, det är lospår. Grattis med fångsten! Själv har jag tagit fyra och järven har vandaliserad en av fällorna 😦 Thai älskar också skoteråkning, men nu åker han pulka. Vill inte förstöra hans öron. Han är väl inte helt nöjd med pulkåkningen, för han vill gärna ha uppsikt =) Typiskt finne =)

      • Jag tyckte också det liknade lospår på bilden så jag frågade Nils om han var riktigt säker. Han sa att han tydligt såg fem tådynor, tydliga klomärken och de karaktäristiska häldynorna som järven har på framtassarna men som saknas på baktassarna. Och det var han som såg spåren på plats så…Lodjuret har fyra ”tår” och oftast klorna indragna. Jag frågade även varför han trodde att det var järv som dödat renen och han svarade kort och gott att det inte fanns annat än järv och rävspår runt kadavret. Järven har också vandaliserat två av fällorna för Nils, så de verkar vara hungriga.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s