Kvällsfiske

Igår kväll hade vi turen att svärmor vaktade barnen medan de sov och vi passade på att åka ut på lite kvällsfiske med min lillasyster och karl. De har en stor båt och riktigt fin fiskeutrustning. Jag tror den skulle passa utmärkt till att fånga Blue Marlin. Men denna kväll var vi ute efter röding så klart.

Nu är det så att en av Sveriges största fiskodlingar för fjällröding finns i Malgomajsjön. Umlax har kassodlingar där för både fjällröding och regnbågslax. Naturligtvis kan man diskutera miljöaspekter och även djuretiska aspekter med kassodling av fisk, själv föredrar jag vildfångad fisk. Men anläggningarna medför arbetstillfällen till orten, vilket sannerligen är en bristvara. Och vi som bor här kan så klart inte låta bli att dra nytta av de effekter odlingen för med sig. Fisket i sjön är numera väldigt bra och rätt så mycket mer spännande än vad det var förut. Nu när man vet att det kan smälla på riktigt stora fiskar! Man kan väl inte kalla det fjällfiske direkt men det är kul!

IMG_5065Kapten Haddock.IMG_5078 Den norrländska sommaren bjuder på ett fantastiskt ljus klockan 01.00 på natten. IMG_5066 Spännande att vänta på första hugget!
IMG_5105 IMG_5112Två fina fiskar! Så klart fanns en våg med på båten och två kilo vägde varje fisk. Blir en god middag det!

5 tankar på “Kvällsfiske

    • Ja, en fisk räckte till en middag för sju personer 🙂 Ja, det har faktiskt hittat en köpare till valpen. Jättebra för det är viktigt att de små får komma till husse/matte så snart som möjligt.

  1. Inte nog, att ni fått en underbar fiskmiddag, även dagen en gåva av upplevelser. Kvällskortet med solnedgången min favorit! Där fick jag hemlängtan. Hälsningar från storstaden Stockholm.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s