Pären och bären

Det är otroligt mycket bär i år. Hjortron har jag ärligt talat inte plockat mer än en handfull av eftersom vi helt enkelt inte haft tid eller möjlighet att ta oss till det ställe där vi brukar plocka. Men desto mer hallon och blåbär och förhoppningsvis lingon. Jag ska vara allt bra skraltig innan jag köper den första burken med färdig sylt på affären, då det finns så mycket bara runt husknuten! En bärtokig människa som jag blir alldeles stollig när jag står i riset och ser hur det dignar av hallon som bara vill ner i hinken.

Idag har vi tagit upp pären och som alltid känner man sig extra rik då. Skönt också att det är gjort innan älgjakten, men vi satte ju potatisen extra tidigt i år också. Dessutom har det inhandlats en ny pärupptagare. Nu är sprätten ett minne blott, den nya maskinen lägger potatisen i en rad och det är betydligt smidigare att nappa nu.
IMG_5534 IMG_5537Nyförvärvet. Fantastiskt bra grej.
IMG_5535Sofie tittar lugnt på medan vi vuxna jobbar. IMG_5540Ett av uppsamlingställena. Rundpären och mandeln.
IMG_5539Bara två ryggar kvar! Tacksamt för våra egna ryggar det. När det var färdigt vankades det köttsoppa i köket hos guldfarmor Hilma.

1 tanke på “Pären och bären

  1. Vilken rikedom med egen potatis som är så gott! Potatis är basföda här ihop med lingonsylt och viltkött. Potatisfri diet vore otänkbart i den här familjen, så vi köper säckavis. Vad synd att ni inte hann plocka hjortron när det var ett så fint hjortronår. Vi njuter av hjortronen från norr. Det passar till alltifrån goda efterrätter till en vanlig grötfrukost.

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s