Pulled pork har det senaste året blivit väldigt populärt, och det går lika bra att tillaga det av älgkött också. Helst av bitar med lite grövre fibrer. Namnet ”pulled” kommer så klart av engelskans dra och med detta menas att köttet ska ”dras” isär.
Ca 1,3-1,5kg älgstek (bog, ytterlår, rygg)
2 dl barbecuesås (Sweet Baby Ray’s brukar jag använda)
2 dl sweetchilisås
1 dl tomatketchup eller krossade tomater
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3 dl vatten
Salt, peppar, paprikapulver
Sätt ugnen på 120 grader. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in steken med dessa. Lägg steken i en ugnssäker gryta som är tillräckligt stor. Skiva löken och lägg runt om steken. Blanda barbecuesås, sweetchilisås, tomatketchup/krossade tomater, pressad vitlök och vatten. Häll blandningen över steken. In i ugnen i ca 5-6timmar (tiden beror på vilket bit från älgen du använder). Köttet är klart när det enkelt går att dra isär i strimmor och är riktigt mört!
Tycker att det är godast att äta köttet i pitabröd med strimlad sallad och avokadoröra. Men just denna dag blev det persiljesmör och klyftpotatis eftersom det var vad som fanns hemma.
Jag brukar också laga vilt på liknande vis emellanåt. Möjligen blir de lite fettfattigare viltslagen, som våra hjortdjur, en aning torra till skillnad från grisen.
Tack, detta ska provas.
Hi!
You Need Leads, Sales, Conversions, Traffic for wordpress.com ? Will Findet…
I WILL SEND 5 MILLION MESSAGES VIA WEBSITE CONTACT FORM
Don’t believe me? Since you’re reading this message then you’re living proof that contact form advertising works!
We can send your ad to people via their Website Contact Form.
IF YOU ARE INTERESTED, Contact us => lisaf2zw526@gmail.com
Regards,
Adler