Pulled moose

kottPulled pork har det senaste året blivit väldigt populärt, och det går lika bra att tillaga det av älgkött också. Helst av bitar med lite grövre fibrer. Namnet ”pulled” kommer så klart av engelskans dra och med detta menas att köttet ska ”dras” isär.

Ca 1,3-1,5kg älgstek (bog, ytterlår, rygg)
2 dl barbecuesås (Sweet Baby Ray’s brukar jag använda)
2 dl sweetchilisås
1 dl tomatketchup eller krossade tomater
1 stor gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3 dl vatten
Salt, peppar, paprikapulver

Sätt ugnen på 120 grader. Blanda salt, peppar och paprikapulver och gnid in steken med dessa. Lägg steken i en ugnssäker gryta som är tillräckligt stor. Skiva löken och lägg runt om steken. Blanda barbecuesås, sweetchilisås, tomatketchup/krossade tomater, pressad vitlök och vatten. Häll blandningen över steken. In i ugnen i ca 5-6timmar (tiden beror på vilket bit från älgen du använder). Köttet är klart när det enkelt går att dra isär i strimmor och är riktigt mört!

Tycker att det är godast att äta köttet i pitabröd med strimlad sallad och avokadoröra. Men just denna dag blev det persiljesmör och klyftpotatis eftersom det var vad som fanns hemma.

2 thoughts on “Pulled moose

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s