”Det är hårt att vara trapper”

En vacker men kylig dag vittjade vi mårdfällorna. Fällorna gapade tomma men det är inte så konstigt eftersom det verkar finnas mycket sork. När mårdarna har mycket mat är de svårare att ta i fällorna. En lite näbbmus som mumsade på betet var den enda fångst vi fick denna gång. Den blev fullkomligt skräckslagen när vi lyfte av locket, hoppade rätt ner och försvann snabbt under snön. Nils konstaterade att det är ”hårt att vara trapper”.

Vi sätter ut mårdfällor framför allt som en viltvårdsåtgärd. En mård tar stora mängder skogsfågel och småvilt. Det är slagfällor som vi använder, Trapper 90, och de dödar ögonblickligen om man gillrar rätt. Om ni är intresserade av mårdfångst och fällor kan jag rekommendera er en titt på Trapperns hemsida. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om hur Nils gör och tänker när det gäller fällfångst av mård, ni hittar det här.

Föret var fantastiskt, nästan lite väl hårt. Den senaste tiden har det varit ömsom tö och minusgrader och det känns som om det vore april och inte slutet av februari.

IMG_7182
Ingen mård här inte!

IMG_7184
Men fint i skogen.

IMG_7191
Nils har köpt en ny skoter och han sa åt mig att testköra den på en stor myr. ”Tryck in gasen i botten och se vad som händer”, sa han. Och jösses, den gick som ett spjut! Jag är uppriktigt inte särskilt intresserad av skotrar. Skidor ska sitta på fötterna och skotern är mest ett transportmedel. Fast rätt så kul är det ju ändå…!

IMG_7178
Vi satte ut några saltstenar också.

IMG_7186
Dessa nyfikna renar hade varit förbi och undersökt varenda fälla. Det var mer renspår än mårdspår kring fällorna.

IMG_7187
Mer som april än som februari som sagt, men sol och ljus är välkommet!

4 tankar på “”Det är hårt att vara trapper”

  1. Så härligt det ser ut! I och med det här vårvädret börjar vi planera sommaren, och jag är så otroligt sugen på sommargrisar i år. Så har du ork och lust önskar jag ett inlägg om era! Allt ifrån vars ni köpt dem och hur de får bo, till mat och slakt. Så detaljerat du bara orkar! Om blogginspirationen skulle tryta någon gång. 😉

Kommentarer

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s