Om

Först och främst, kul att Du hittat hit! Denna blogg handlar om jakt, natur och friluftsliv men också en hel del betraktelser och diverse annat från min vardag. Dessutom finner Ni intervjuer med andra kvinnliga jägare, lite recept och en del tips på prylar som är användbara i skogen.

Jag heter Anna-Sara och jag bor tillsammans med min sambo Nils och vår dotter Klara i en liten by strax utanför Vilhelmina, Södra Lappland. Här har jag nära till storslagen natur och goda jaktmarker. Vår lilla familj strävar efter att så gott det går leva ett liv av och med naturen. Vanligtvis arbetar jag natt som sjuksköterska men för tillfället är jag mammaledig. På vår lilla gård finns det för närvarande tre jämthundar och två finskspetsar. Vi har även en svart liten katt vid namn Lillstrumpa som ställer till med en massa ofog.

Ett av mina främsta glädjeämnen i livet är jakt med löshund. Eftersom jag är uppvuxen och även delägare i en jämthundskennel, Klövkampens, fick jag tidigt min första hund och har följt med i skog och mark sedan barnsben. Hos mig och min sambo är inte löshundsjakt ett intresse utan en livsstil. 
   Men det är inte bara jakt som får mig ut i skogarna. Jag har alltid älskat naturen och den frid och frihetskänsla jag upplever där hittar jag ingen annanstans. Fiske är också väldigt spännande och fångsten är ett tacksamt kompliment till allt älgkött. Dessutom är jag bärtokig som få (enligt min sambo) och jag tillbringar gärna timmar på hjortronmyren eller i blåbärsriset. Även blommor, örter och växter står mig varmt om hjärtat och jag studerar dem ofta när jag är ute.

Jag är en människa som finner det mesta intressant och förutom att umgås med nära och kära, arbete, jakt och natur sysselsätter jag mig med att läsa böcker, matlagning, träning, fotografering och måla/teckna. Och framför allt tycker jag om och fascineras av det helt fantastiska i att vara mamma!