Om

Först och främst, kul att Du hittat hit! Denna blogg handlar om jakt, natur och friluftsliv men också en hel del betraktelser och diverse annat från min vardag. Dessutom finner ni lite recept och en del tips på prylar som är användbara i skogen.

Jag heter Anna-Sara och jag bor tillsammans med min man Nils och våra tre döttrar  i en liten by strax utanför Vilhelmina, Södra Lappland. Här har jag nära till storslagen natur och goda jaktmarker. Vår lilla familj strävar efter att så gott det går leva ett liv av och med naturen. Jag är utbildad distriktssköterska och arbetar som skolsköterska på fyra byaskolor.

Ett av mina främsta glädjeämnen i livet är jakt med löshund. Eftersom jag är uppvuxen i en jämthundskennel (Klövkampens) fick jag tidigt min första hund och har följt med i skog och mark sedan barnsben. Hos mig och min man är inte löshundsjakt ett intresse utan en livsstil och vi har en mindre jämthundskennel som heter Skovelhornets.
Men det är inte bara jakt som får mig ut i skogarna. Jag har alltid älskat naturen och den frid och frihetskänsla jag upplever där hittar jag ingen annanstans. Fiske är också väldigt spännande och fångsten är ett tacksamt kompliment till allt älgkött. Dessutom är jag bärtokig som få och jag tillbringar gärna timmar på hjortronmyren eller i blåbärsriset. Även blommor, örter och växter står mig varmt om hjärtat och jag studerar dem ofta när jag är ute. De fyra senaste åren har jag och min farbror Svenne varit biodlare och vi har nordiska bin. Och jag älskar verkligen arbetet med bina!

Jag är för övrigt en människa som finner det mesta intressant och förutom att umgås med nära och kära, arbete, jakt och natur sysselsätter jag mig med att läsa böcker, matlagning, träning, fotografering och måla/teckna.